جمهوری مدارا: در نشر مقالهای از سوی خانم شرل بنارد، همسر امریکایی زلمی خلیلزاد، دهها نهاد مدنی و جنبش اعتراضی زنان افغانستان در نامهای سرگشاده خواستار پیگرد حقوقی او شدند.
منتقدان خانم بنارد اظهارات اخیر او را که خشونت علیه زنان در افغانستان را انکار کرده است، به شدت محکوم کرده و از نهادهایی مانند دادگاه کیفری بینالمللی، سازمان ملل و نهادهای مدافع حقوق بشر خواستهاند که او را محاکمه کنند.
در این نامه سر گشاده که روز (جمعه، ۲جوزا) در خطاب به نهادهای بینالمللی و رسانههای جهانی منتشر شده است، شرل بنادر به «همدستی در جنایت علیه بشریت» متهم شده است.
امضا کنندگان این نامه ضمن تقبیح دیدگاه خانم بنارد گفتنه اند که طالبان را تطهیر و خشونت علیه زنان را انکار میکند.
نویسندگان نامه گفتهاند سخنان بنارد بیارتباط با منافع شخصی و خانوادگی او نیست.
شرل بنارد همسر زلمی خلیلزاد، سفیر پیشین آمریکا در افغانستان است، و اخیراً مدعی شده که زنان در افغانستان همچنان زندگی عادی دارند و بازگشت پناهندگان به این کشور هیچ خطری برای آنان در پی ندارد.
این در حالی است که با تسلط دوباره گروه طالبان بر افغانستان، این گروه محدودیتهای گستردهای را بر زندگی زنان در افغانستان وضع کرده و آنان از حقوق اولیه انسانیشان مانند حق کار، حق آموزش، حق گشتوگذار و سایر حقوق و آزادیهای انسانی محروم کرده اند
در پاسخ به اظهارات شرل بنارد، معترضان گفتهاند سخنان او در مورد زنان و رویکرد طالبان در برابر آنان، در تضاد کامل با شواهد سازمانهای بینالمللی و شهادتهای مستقیم قربانیان خشونتها در افغانستان قرار دارد.
در این نامه به اسناد حقوق بشری از جمله گزارشهای سازمان ملل، یوناما و سازمان عفو بینالملل نیز استناد شده است.
این در حالی است که ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در افغانستان، طی چند گزارش، خشونت علیه زنان را در افغانستان مستند کرده گفته است برخورد گروه طالبان با زنان در افغانستان، جنایت علیه بشریت است.
در همین حال نویسندگان نامه سرگشاده برای پیگیری حقوقی شرل بنارد تأکید کردهاند که انکار این جنایات، به نوعی مشارکت در آنهاست و آنان خواستار پاسخگویی او در مراجع قانونی شدهاند.