جمهوری مدارا: صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرده است که یکسوم کودکان افغانستان از آموزش محروم هستند.
این نهاد همچنین گفته است که ۶۰ درصد کودکانی که از آموزش محروم شده اند، دختراناند.
یونیسف امروز (چهارشنبه، ۳۱ ثور) در بیانیهای در صفحه ایکس خود نوشت که با همکاری بانک جهانی و بانک توسعه آسیایی، بیش از ۱۰ هزار صنف آموزشی محلی در افغانستان را پشتیبانی میکند که بیش از ۱۵۰۰ مورد آن، مراکز آموزش سریعاند.
بر اساس این بیانیه، این صنفها زمینه آموزش را برای بیش از ۳۰۰ هزار کودک در سراسر افغانستان فراهم کردهاند و بیش از دو سوم این دانشآموزان دختر هستند.
یونیسف همچنین اعلام کرده است که کمیته آلمانی این نهاد، از آموزش دختران نوجوان در افغانستان از طریق ۱۴۸ مرکز آموزش سریع حمایت میکند و برای ۲۲۰۰ دختر دیگر در مناطق شمالی و مرکزی این کشور نیز امکانات آموزشی فراهم ساخته است.
با بازگشت طالبان به قدرت، آموزش دختران بالاتر از صنف ششم ممنوع شده و اکنون بیش از ۱۳۳۷ روز است که مکاتب متوسطه و لیسه به روی آنان بسته مسدود است.
یونیسف آموزش را حق مسلم هر کودک دانسته و تأکید کرده است که آموزش، مهارتهای لازم برای رشد، شکوفایی و تصمیمگیری آگاهانه را در اختیار کودکان قرار میدهد.
این نهاد بهنقل از یکی از دانشآموزانش گفته: «اگر این صنف در روستای من ایجاد نمیشد، مجبور به ازدواج میشدم.»
در سال ۲۰۲۴، یونیسف از ۱۸ هزار صنف آموزشی محلی در سراسر افغانستان حمایت کرده که در آنها بیش از ۵۶۴ هزار کودک مشغول به آموزش بودهاند و در سال گذشته نیز ۵۵۰۰ معلم زن توسط این نهاد آموزش دیدهاند.
علاوه بر این، یونیسف در کنار توزیع مواد آموزشی، بازسازی مکاتب آسیبدیده را نیز در برنامه دارد.
پیش از این، طالبان در شماری از ولایتها، برخی صنفهای آموزش سریع برای دختران که تحت حمایت یونیسف فعالیت داشتند را بستهاند.