اوچا: تعلیق کمک‌های امریکا، بحران انسانی در افغانستان را تشدید کرده است


 اوچا: تعلیق کمک‌های امریکا، بحران انسانی در افغانستان را تشدید کرده است

جمهوری مدارا: دفتر هماهنگی کمک‌های بشری سازمان ملل متحد (اوچا) هشدار داده است که تعلیق کمک‌های ایالات متحده تأثیرات عمیقی بر روند امدادرسانی در افغانستان گذاشته و ادامه این وضعیت می‌تواند بحران انسانی را در این کشور بیش از پیش وخیم‌تر کند.

در گزارشی که امروز (پنج‌شنبه، ۱ جوزا) منتشر شده است، اوچا اعلام کرده است که تا پایان ماه فبروری، ۱۸۸ مرکز خدمات صحی تعطیل شده و بیش از ۱.۶ میلیون تن از دسترسی به خدمات درمانی محروم شده‌اند.

براساس گزارش اوچا، حدود ۱۷۰۰ زن که در مراکز صحی و پروژه‌های ماین‌روبی مشغول به کار بودند، بیکار شده‌اند.

اوچا همچنین گفته است که در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲، کمک‌های امریکا از طریق برنامه‌های تأمین امنیت غذایی، نقش تعیین‌کننده‌ای در جلوگیری از بروز قحطی در افغانستان ایفا کرده است.

این درحالی است که دولت امریکا در سال جاری با اختصاص ۷۳۵.۷ میلیون دالر، یعنی تقریباً نیمی از کل بودجه دریافت‌شده، بزرگ‌ترین تأمین‌کننده مالی نیازهای بشردوستانه افغانستان بوده است.

به گفته اوچا با این بودجه سازمان‌های‌ امداد رسانی توانسته اند به ۲۰.۴ میلیون نفر حداقل یک نوع خدمت بشردوستانه ارائه دهند.

اوچا هشدار داده است که اگر کمک‌های مالی امریکا در سال ۲۰۲۵ ادامه نیابد، شمار افراد تحت پوشش خدمات انسانی در افغانستان به‌شدت کاهش خواهد یافت.

در همین حال صندوق جمعیت سازمان ملل نیز اعلام کرده که کاهش بودجه سبب شده است تا ۶.۳ میلیون نفر که بخش عمده آن را زنان تشکیل می‌دهد، دیگر نمی‌توانند به خدمات بهداشتی ضروری دسترسی پیدا کنند.

این نهاد هشدار داده که صدها مرکز درمانی در مناطق دورافتاده، همراه با کلینیک‌های سیار، در آستانه تعطیلی قرار دارند.

سازمان جهانی صحت هم در گذشته اعلام کرده بود که به‌دلیل نبود منابع مالی، احتمال تعطیلی ۸۰ درصد مراکز صحی مورد حمایت این سازمان وجود دارد.

مطالب مرتبط