جمهوری مدارا: منابع محلی در ولسوالی بهسود ولایت میدان وردک از وقوع سه مورد درگیری میان کوچیها و ساکنان محل در روزهای اخیر خبر دادهاند.
به گفته منابع، این درگیریها در روزهای یکشنبه و دوشنبه در روستاهای «سبز سموج»، «دامن خلیل» و «رشک» رخ داده است.
براساس گزارش روزنامه اطلاعات روز، در روستای سبز سموج، یک زن و دو مرد هنگامی توسط کوچیها مورد ضربوشتم قرار گرفتند که این زن مانع ورود رمههای آنان به زمینهای زراعتی شدند.
در پی این برخورد، کوچیها به شدت این زن را مجروح کردند که آسیب جدی به ناحیه چشم او وارد شده است.
پس از این رویداد، مردان روستا وارد صحنه شدند و میان آنها و کوچیها درگیری رخ داد. در جریان این نزاع، کوچیها دو مرد را با خود به خیمههایشان برده و آنها را بهشدت مورد ضربوشتم قرار دادند.
به گفته مردم محل یکی از مردان این روستا از ناحیه دست دچار شکستگی شده و دیگری از ناحیه سر آسیب دیده است.
همچنین گزارش شده است که چند نفر دیگر نیز بهطور سطحی زخمی شدهاند.
سه تن از مجروحان برای درمان به شفاخانه علی جناح در کابل انتقال یافتهاند.
به گفته منابع محلی، کوچیها در این منطقه مسلح بودهاند. همچنین گزارش شده که هشت خانواده از روستای سبز سموج به دلیل تهدیدها و خشونتها خانههای خود را ترک کردهاند. در غیاب ساکنان، کوچیها اموال این خانهها را غارت کردهاند.
روزنامه اطلاعات روز از قول منابع خود نوشته است که در جریان این غارت، نیروهایی از اداره طالبان به محل رسیدهاند. یکی از مردان کوچی قصد داشت موتورسیکلتی را نیز با خود ببرد که با ممانعت طالبان مواجه شد. در ادامه، دو نفر از کوچیها توسط طالبان بازداشت و به مرکز ولسوالی منتقل شدهاند.
روز دوشنبه نیز در روستای دامن خلیل بهسود، درگیری تازهای میان کوچیها و مردم محل بر سر جریان آب روستا رخ داده است.
کوچیها تلاش داشتند مسیر آب را تغییر دهند، اما با مقاومت ساکنان روبهرو شدند که منجر به درگیری فیزیکی و زخمی شدن سه نفر از اهالی منجر شد.
براساس گزارش اطلاعات روز، در روستای رشک نیز یک کشاورز به نام محمدعلی پس از جلوگیری از ورود دامهای کوچیها به زمینهای زراعتیاش، مورد حمله و لتوکوب قرار گرفته است.
گفته شده است که وی از ناحیه سر زخمی و به شفاخانه تگاب منتقل شده است.
با آغاز فصل بهار، حضور کوچیها در مناطق مرکزی کشور از جمله بهسود افزایش مییابد که این مسئله هرساله منجر به تنشهایی میان آنان و ساکنان منطقه میشود.
مردم محلی، کوچیها را به تخریب زمینهای زراعتی و اذیت و آزار متهم میکنند.
از زمان به قدرت رسیدن طالبان، شدت این درگیریها بیشتر شده و طالبان متهم به جانبداری از کوچیها هستند.