جمهوری مدارا: براساس گزارشی که جدیدا توسط سازمان بینالمللی مهاجرت منتشر شده است، از سال ۲۰۱۴ تا امروز، بیش از ۵ هزار شهروند افغانستان در جریان مهاجرت جان باختهاند.
این نهاد در گزارشی که روز (سهشنبه، ۹ ثور) منتشر کرده، تاکید کرده است که بخشی از این تلفات به دوران پس از تحولات سیاسی سال ۲۰۲۱ در افغانستان مربوط میشود.
پس از تسلط دوباره گروه طالبان بر افغانستان، شمار زیادی از شهروندان کشور به دلایل مختلف از جمله ترس از انتقام جوییهای طالبان تلاش کردند افغانستان را ترک کنند.
طبق این گزارش، در مجموع بیش از ۵۲ هزار نفر از کشورهای مختلف در جریان مهاجرت کشته شدهاند.
حدود ۵۴ درصد این مرگها در کشورهای بحرانزدهای مانند افغانستان و میانمار یا در نزدیکی آنها ثبت شده است.
سازمان بینالمللی مهاجرت همچنین از جانباختن بیش از سه هزار و صد نفر از اقلیت روهینگیای میانمار در مسیر فرار خبر داده است.
بیشتر این افراد یا در دریا غرق شدهاند یا هنگام عبور به سمت بنگلادیش جان خود را از دست دادهاند.
این سازمان مسیر مرکزی دریای مدیترانه را همچنان خطرناکترین راه مهاجرت در سطح جهان توصیف کرده و گفته است که در این مسیر حدود ۲۵ هزار نفر ناپدید شدهاند.
آمار ارائهشده نشان میدهد که در دهه گذشته، بیش از ۷۲ درصد کل جانباختگان مهاجر در جهان، در همین مسیرهای خطرناک جان دادهاند.
از این میان، ۳۹ هزار نفر در مناطق بحرانی و ناامن کشته شدهاند و حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ نفر دیگر هنگام فرار از درگیریها و رویدادهای طبیعی جان خود را از دست داده اند.
در همین حال، جولیا بلک، مسئول پروژه مهاجران مفقود در سازمان بینالمللی مهاجرت گفته است که آمار واقعی ممکن است فراتر از گزارشها باشد، زیرا در بسیاری از مناطق جنگزده و آسیبپذیر دادههای کافی وجود ندارد.
امی پاپ، مدیرکل سازمان بینالمللی مهاجرت هشدار داده است که نبود امنیت، فرصت و گزینههای باثبات در کشورهای مبدأ، افراد را به تصمیمی خطرناک برای مهاجرت وا دار میکند.
او بر لزوم ایجاد گزینههای قانونی، ایمن و منظم برای مهاجرت تأکید کرده و گفته است باید شرایطی فراهم شود که مردم مجبور به ترک وطن خود نشوند.
این نهاد از دولتها و نهادهای بشردوست خواسته است تا همکاریهای خود را برای حمایت از مهاجران افزایش دهند.